Kort Verslag Ledenvergadering

Op de ledenvergadering (2 juni), keken de leden van de Schaakclub Rijssen terug op het afgelopen seizoen.

Dat het zeker sportief gezien een succesvol seizoen was bleek uit het verslag van de wedstrijdleider, Jonathan ten Bolscher.

Zo werd het 8-tallen-team ongeslagen kampioen in de 2e klasse van de S.B.O., waarmee tevens promotie naar de 1e klasse werd afgedwongen.

Ook het 1e 4-tallen-team ging met het kampioenschap aan de haal in de 4e klasse.

Daarnaast werden de individuele prijzen uitgereikt.

De titel clubkampioen (winnaar onderlinge competitie) was net als vorig seizoen voor Jan-Willem Timmerman. Harmen Vosman schreef het Rijssens Snelschaakkampioenschap op zijn naam en Jan Brinkman werd de winnaar van het open Rijssens Schaakkampioenschap (bekerkampioen).

Ook waren er dit seizoen weer 5 periodekampioenen, te weten: Martijn van den Belt, Jonathan ten Bolscher, Jan Brinkman, Jan-Willem Timmerman en Marinus Waanders.

Een speciale prijs ten slotte was er voor Jan Smit. Hij was dit seizoen als enige speler elke donderdagavond present.

Verder werd er ruim aandacht besteed aan het jubileum.

De Schaakclub bestaat dit jaar 65 jaar en de jubileumcommissie vouwde de plannen uiteen voor de 2e helft van dit jaar.

Zaterdag 1 oktober: een reünie voor leden en oud-leden;

Zaterdag 12 november: een schaaktoernooi voor de Rijssense jeugd;

Donderdag 29 december / Vrijdag 30 december: de Rijssense RABO-schaaknacht.