Jeugdteam Rijssen lijdt nederlaag

Het A-team van de jeugdafdeling van de Schaakclub Rijssen heeft met 3-1 verloren van JSV Minerva uit Hengelo.

We vertrokken om 18.00 uur vanuit Rijssen en na wat zoekwerk in Hengelo waren we keurig op tijd. Na de plichtplegingen vooraf begonnen de 4 partijen om 18.45 uur.

Jan-Geert Meulenkolk speelde op bord 4, kwam goed uit de opening, won een pion en toen niet veel later zijn tegenstandster de Dame weggaf, wist hij de partij vakkundig uit te spelen (0-1).

Op bord 3, waar Diederick Haase de Rijssense kleuren verdedigde, ging het min of meer net anders om. Vanuit de opening kwam hij een pion achter en niet veel later moest hij ook een kwaliteit prijsgeven. En aangezien hij niet veel kans kreeg op tegenspel, ging de winst naar zijn Hengelose opponente (1-1).

Matthias Kruimer speelde op bord 2. Hij kwam weliswaar een pion achter en stond enigszins onder druk, maar knokte zich daar aardig onder uit. Echter net op het moment dat hij de pion terugwon, moest hij een kwaliteit weggeven (toren tegen paard). In tijdnood had hij vervolgens niet veel meer in te brengen en verloor hij de partij (2-1).

Ondertussen zat ook zijn broer Arjen (bord 1) flink in tijdnood. Maar hij had tegen een echt sterke tegenstander wel een prachtige stelling opgebouwd, met zeker ook winstkansen. Helaas vergat hij op een bepaald moment de tijd en de klok, waardoor hij de partij onnodig verloor (3-1).

Van een sterke tegenstander verloor Rijssen dus met 3-1, maar het was wel een leuke en leerzame schaakavond.

Ook al omdat het snelschaken in 2-2- eindigde (winst voor Matthias en Diederick) gingen we toch met opgeheven hoofd iets na negenen terug naar Rijssen.

Chauffeur en verslaggever,

Jan Brinkman.