Rijssen V1 speelt gelijk tegen koploper Almelo V5

We speelden vandaag tegen de koploper in onze klasse, we waren mooi op tijd om eerst nog rustig een kop koffie te drinken.

Op bord 4 speelde Marinus tegen een jeugdspeler, 8 jaar was hij, het was een snelle partij, het leek wel snelschaken, er werd veel afgeruild, Marinus stond op een gegeven moment vier pionnen voor, maar zijn stukken stonden niet actief en stonden dus verkeerd, de tegenstander kon hem zomaar mat geven met de toren: 1- 0.

Op bord 2 speelde Jan Smit een goede degelijke partij, won een dame voor een toren, dat gaf de doorslag, zo kon hij zijn voordeel goed uitspelen: 1 – 1.

Op bord 3 speelde Rick Beltman tegen een slechtziende speler, kwam een kwaliteit voor, verloor ook weer een kwaliteit, maar zijn pionnen-meerderheid gaf de doorslag om te promoveren naar dame, knap gedaan zijn eerste winstpartij in de externe competitie: 1 – 2.

We konden dus nog winnen ?

Op bord 1 speelde Wim van de Maat en kon de wedstrijd in ons voordeel beslissen, lang ging het gelijk op, maar in het eindspel ging het alsnog mis, de pionnen-meerderheid gaf de doorslag: 2 –  2.

Er had dus meer ingezeten, maar 2 – 2 is ook goed, met dank aan de gastspelers: Jan en Rick hebben vanavond voor de punten gezorgd.

Teamleider: Jan Leijendekker