Wedstrijdverslag Matthias Kruimer

Op vrijdag 29 maart zou de JeugdClubCompetitie in de categorie A worden afgesloten met twee wedstrijden in Winterswijk.
Rijssen 1 zou het opnemen tegen WSG 2 en WSG 1 zou de strijd op het bord aangaan met Minerva 1.
Helaas bleek Minerva niet in staat te komen, dus werd de wedstrijd WSG 1 – Minerva uitgesteld.
Nu restte het Rijssen nog minimaal een gelijkspel te halen om zo het kampioenschap binnen te halen!

Op papier zou dat nog niet zo makkelijk zijn! Op bord 1 had Arjen Kruimer een ratingachterstand van ongeveer 150 punten,
op bord 2 moest zijn broertje, Matthias Kruimer, het ook in rating afleggen tegen zijn tegenstander, die bijna 400 meer ratingpunten had.
Ook op bord 3 had Rijssen, met Diederick Haase een ratingachterstand van 400 punten.
Gelukkig had Jan-Geert Meulenkolk op bord 3 zelf een ratingvoorsprong van 400. Als dat maar goed gaat…

Op bord 2 begon als eerste de actie. Matthias probeerde de overhand te krijgen door een agressieve ‘kings gambit’ counter te spelen,
maar helaas speelde zijn tegenstander feilloos en kwam Matthias in een penibele situatie, met één pion minder, terecht.
Op bord 3 gebeurde het tegenovergestelde, Diedericks tegenstander zette erg snel, waardoor Diederick in een comfortabele positie terechtkwam.
Op het eerste bord gebeurde naast het ruilen van een aantal stukken, weinig bijzonders. De eerste beslissing viel op het vierde bord.
Jan-Geert kon met een geniepige dame-ruil een paard winnen. Toen hij later ook nog een toren in de schoot kreeg geworpen, was het snel gedaan.
1-0 voor Rijssen! Ondertussen voerde Matthias’ tegenstander op bord 2 de druk op, en ook op bord 1 stond Arjen er niet geweldig voor.
Het zag er somber uit voor Rijssen… Maar gelukkig, wist Diederick met een geweldige zet een paard te winnen van zijn tegenstander!
Helaas was deze partij niet zo snel gewonnen als de bord-vier-partij. Diedericks tegenstander kreeg namelijk een geweldig mooie pion bij Diedericks koningszijde.
Met een dame en toren hierbij zag het er allemaal wel heel dreigend uit! Op dat moment wist Diederick met een pion door te breken, zelfs te promoveren tot dame!
Toen hij daarna ook nog de aanval wist af te slaan, maakte Diederick korte metten met zijn tegenstander, nogmaals, hij had 400 ratingpunten minder!
2-0 en hierbij was het kampioenschap definitief binnen! Op bord 1 en 2 stond Rijssen helaas wel hopeloos.
Na een bloedige slijtageslag moesten de gebroeders Kruimer zich overgeven aan hun tegenstanders. Maar dit kon de pret niet drukken! 2-2,
een geweldige uitslag die Rijssen het kampioenschap opleverde!!