Wedstrijdverslag Rijssen – Voorst

Op 07-10 was het zover, de tweede ronde in de SOS-competitie. We mochten als achttal naar Voorst. Nou ja, achttal? We reden met z’n zessen weg richting Voorst. De andere twee kwamen ingevlogen vanuit de Randstad. De Zafira kwam met ‘geluk’ aan, de Juke moest zelfs nog een pitstop maken bij de lokale super. Er moest nog een avondmaal geregeld worden voor Jan-Geert, die had geheel volgens de Thora die dag gevast. 

Na deze nogal ingewikkelde aanvoer methode konden we van start. Terwijl Jan-Geert z’n krentenbollen naar binnen smikkelde, werden de eerste zetten gespeeld. 

Jurian werd ingevlogen op bord 2 en had een zware tegenstander tegenover zich. Hij speelde helaas een fout in de opening waardoor het al vrij lastig werd. Helaas moest hij na een vrij defensieve pot het onderspit delven. 1-0 voor Voorst 

Al snel daarna bleek dat Martijn zijn tegenstander snel naar huis wilde sturen want hij blitzde erop los. Er ontstond een tactisch middenspel waarbij de tegenstander geen poot aan de trapper had… Een aantal zetten voor de eindstelling, waar bijna elke zet won, koos Martijn de showman voor een (nogal onnodig) kwaliteitsoffer! Hierdoor zal zijn tegenstander waarschijnlijk van zijn à propos zijn geraakt want snel daarna werd de witte vlag gehesen. 1-1 

Lesley speelde op bord 4 nog sneller dan Martijn en stond al snel 40 minuten voor. Helaas werd deze snelheid wel afgestraft door zijn tegenstander. Na een prima opening en middenspel werd het na een aantal pion zetten toch erg frisjes rondom de koning van Lesley. Hier wist zijn tegenstander gebruik van te maken met de drie grote stukken en helaas werd Lesley mat gezet. 2-1 voor Voorst 

Rick op bord 8 had een sterke tegenstander tegenover zich. Ondanks het verschil in rating stond Rick gelijk in zowel stelling als tijd. Richting het eindspel bood zijn tegenstander remise aan, maar Rick koos hem af te slaan gezien zijn betere stelling en de huidige stand van zaken (namelijk 2-1 voor Voorst). Helaas mocht zijn stelling geen vruchten baren want een aantal zetten later maakte Rick een fout en werd hij mat gezet. 3-1 voor Voorst 

Op bord 3 speelde Max vrij vlot de opening uit en kwam hij gek genoeg een half uur voor te staan. Mogelijk had dit te maken met de pion die werd geofferd op zet 10 die resulteerde in een nogal gevaarlijk initiatief. Een aantal zetten later werd er op een dubieuze manier een stuk geofferd door Max. Ondanks de validiteit van het offer, blunderde zijn tegenstander 2 zetten later nog erger en kon Max het punt incasseren. Zo blijkt maar weer, wie het laatst blundert, blundert het hardst. 3-2 voor Voorst.  

De heftige strijd op bord 1

Arjen mocht de score verder richting Rijssen trekken op bord 6. Na wat ongelukkige openingszetten kwam hij in een defensieve stelling, maar dankzij zijn goed gebruikte tijd kon hij alles verdedigen tot in het eindspel. Zelfs in de tijdnood wist Arjen het hoofd koel te houden, kreeg hij het voor elkaar om de loper van zijn tegenstander op te sluiten en kon hij de overwinning opeisen, 3-3! 

Als laatste waren er nog twee partijen bezig, namelijk Jan-Geert op bord 5 en Matthias op bord 1. Beide in een goed eindspel, het leek erop alsof Rijssen ervandoor ging met de winst. 

Als eerst kwam Jan-Geert naar voren met een resultaat. Nadat hij eindelijk wat had kunnen eten kwam hij met een knal van start. Jan-Geert kwam goed uit de opening en hield deze voorsprong vast en kwam vrij snel winnend te staan. Maar net zoals Martijn wilde Jan-Geert het nog even spannend maken, dus de winst was nog niet makkelijk. Gelukkig wist Jan-Geert toch aan het langste eind te trekken met een aantal minuten over op de klok! 4-3 voor Rijssen. 

De laatste push moest gedaan worden door Matthias, hij speelde een goede partij waarbij hij van een spannend middenspel naar een goed eindspel ging, helaas kwam hij in tijdnood en deed Matthias, een kleine twee maanden voor sinterklaas, zijn tegenstander een toren cadeau. Ondanks zijn moedige poging om nog een aantal zetten door te spelen, was zijn goede stelling aan diggelen. 

Hierdoor komen we op een eindstand van 4-4. Het bleek een erg spannende wedstrijd te zijn en we mogen blij zijn met het resultaat gezien de hoeveelheid invallers die nodig was. Hopelijk kunnen we tegen Twello op 7 november de winst pakken! 

Arjen en Max 

Geef een reactie